Waterbehandeling door Thermoplan en staat garant voor een hoogwaardige innovatieve oplossing. Wij zijn snel, flexibel, betrouwbaar en hechten waarde aan een duurzame relatie. Thermoplan biedt een compleet product- en dienstenpakket. Wij adviseren over de mogelijkheden, verzorgen het ontwerp en de productie tot en met de inbedrijfstelling. Voor vakkundige service en onderhoud bent u bij ons vanzelfsprekend aan het juiste adres. Naast een uitstekend standaard leveringsprogramma ligt de kracht van Thermoplan in haar jarenlange ervaring in het ontwerpen van innovatieve maatwerk installaties. Wij houden rekening met de totale rentabiliteit en de hoogste kwaliteitsnormen. De meest voorkomende behandelingen zijn het ontharden, ontijzeren en filteren van leidingwater en/of grondwater. Maar ook doseertechnieken en legionellabestrijding behoren tot de waterbehandelingssector.

Ontharden

Voor het ontharden van leidingwater of grondwater is een waterontharder nodig. Deze waterontharder wordt tussen de leiding geplaatst, direct na de watermeter (totaalontharding), of direct vóór de installatie die onthard water vraagt. Denk daarbij aan stoomketels, stoomcabines, sauna’s, koffieapparaten of (af)wasmachine’s. Het ontharden van water kan per jaar al gauw enkele honderden euro’s besparen op service en storingskosten aan b.v. CV combiketels, wasapparatuur, boilers etc. Daarbij is onthard water zachter voor de huid, zachter voor de was en bespaart aanmerkelijk op de kosten van reinigingsmiddelen.

De techniek van ontharden

Onze waterontharders zijn van hoge kwaliteit en uiterst betrouwbaar. Het is ook het enige systeem dat ook echt de kalk uit het leidingwater verwijdert. Deze installaties werken op basis van ionenuitwisseling. De techniek is te vergelijken met de afwasmaschine, waar u ook zout moet bijvullen.

Een harscilinder gemonteerd in een lichaam, gevuld met een speciale vulling (resin) wisselt kalk-ionen om tegen natrium-ionen.
Als de resin verzadigd is, wordt er gespoeld met een pekeloplossing, die automatisch wordt aangemaakt in het lichaam van de ontharder. Een volautomatische spoelkop zorgt ervoor dat water wordt bijgevuld om pekel aan te maken. Vervolgens zorgt deze voor de afvoer van het gebruikte pekel en opgenomen kalk.
Het enige onderhoud dat u heeft is het bijvullen van zouttabletten in de waterontharder.

Filteren

Het filteren van water is nodig als het water niet helder is, zand bevat, of andere verontreinigende deeltjes; dit kan een pomp of installatie beschadigen.

De techniek filteren

Voor het filteren van water hebben wij diverse filters in ons programma, bijvoorbeeld zandfilters of patroonfilters. Deze filters worden vooral toegepast in de zwembadtechniek en waterbehandelingstechniek. Ook in-line filters die zand, steentjes en/of ander materiaal opvangen en scheiden kunnen wij leveren en toepassen. De filters zijn in elke gewenste capaciteit en grootte te verkrijgen. Desnoods bouwen wij een filterinstallatie die geschikt is voor uw toepassing.

Ontijzeren

Het ontijzeren van grondwater is nodig als het water een teveel aan ijzer bevat. Dit kunt u waarnemen tijdens het beregenen en kenmerkt zich door een roestbruine aanslag die moeilijk of niet meer te verwijderen is op tegels en paden. U kunt bij ons het water laten analyseren op de aanwezigheid van ijzer, kalk, mangaan en andere verontreinigingen.

De techniek van ontijzeren

Voor het ontijzeren van grondwater hebben wij ontijzeringsinstallatie’s die werken op basis van ionenuitwisseling.
De zware metalen, ijzer, mangaan en kalk worden op deze manier definitief verwijderd. Door samenwerking met toonaangevende fabrikanten kunnen wij voor u een geschikte ontijzeringsinstallatie leveren en plaatsen. Alle installatie’s worden op basis van de gegevens van het ruwwater samengesteld.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de installatie, het gebruik of de aanleg van een waterbehandelingssysteem, doseertechniek, legionellabestrijding of legionellabeheersplannen dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons.

-->